Gyertyaáruház Blog

Tatai Kapucinus PlébániaA Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéfebruár 2-án tartja a katolikus egyház, amikor a közösség Jézus bemutatását ünnepli.

Szűz Mária negyven nappal Jézus születése után bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. A jelen lévő idős Simeon Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak nevezte. Innen ered az egyik legrégebbi szentelmény: a szentelt gyertya, és a gyertyaszentelés szokása is. Így a szentelt gyertya Jézus egyik legrégebbi jelképe. A későbbi időkben a gyertyát az újszülöttek mellett tartották a rontó szellemek távoltartására a keresztelés napjáig (illetve, hogy a csecsemőt ki ne cseréljék). Amikor a fiatal anyák először mentek templomba, akkor is szentelt gyertyát vittek a kezükben.

A megszületett gyermeket, amíg még nem keresztelték meg, „pogánykának” hívták. Jézus Krisztus jelképe volt a gyertya, ezért a pogányka mellett világított kereszteléséig, hogy Jézus vigyázzon rá, nehogy rossz szellemek „kicseréljék”. Majd a keresztelőre - vagy „egyház-kelőre” - az anya vitte az égő gyertyát.

Gyertyát égettek jégeső, vihar, villámlás esetén, illetve krónikus betegek és halottak mellett is. Egyes helyeken (pl. Tápiószentmárton) még a haldokló kezébe is égő gyertyát helyeztek.

Ha ezen a napon jó idő van, akkor későn tavaszodik. Mondogatták is: Gyertyaszentelő napján „Inkább farkas ordítson be az ablakon, minthogy kisüssön a nap!”

A néphiedelem szerint ezen a napon a medve kijön a barlangjából, és ha meglátja árnyékát (vagyis szép, napos idő van), akkor megijed tőle, és visszamegy aludni, amiből arra következtettek, hogy újra hideg lesz. Ha viszont nincs árnyéka, akkor kint marad, mert tudja, hogy ez a tél utolsó próbálkozása és hamarosan enyhül az idő.

 

Ha ön is szeretne gyertyát szenteltetni a következő termékeket javasoljuk:

 

Forrás: Wikipédia

 

esküvőszervező

Eljegyzés után jöhet az esküvő! :)

A jól szervezett esküvő nagy odafigyelést és precizitát igényel, ezért nem mindegy, hogy kire bízzuk. Bátran ajánljuk erre a csodálatos feladatra Mészáros Barbara Esküvőszervezőt, aki gondoskodik az Önök és vendégeik kényelméről, illetve arról, hogy a nagy napon minden rendben legyen. 

 

Mészáros Barbara:

Az esküvőszervezés nem csupán arról szól, hogy komoly precizitással megtervezzük a nap eseményeit, megállapodunk és leegyeztetjük a részleteket a szolgáltatókkal, hanem, hogy személyiségünkkel és magabiztosságunkkal az ifjú pár mellett álljunk, hogy biztosan tudják, a mai nap nem a problémákról, hanem a boldogságról szól. A precíz tervezés rájuk és a vendégekre nézve ne egy szigorú menetrend legyen, hanem mindeki úgy érezze magát, hogy minden egyszerűen, flottul, magától megy ilyen jól. Az emögött lévő komoly munka az én feladatom, hogy a párra és a vendégekre csak a szórakozás és ünneplés maradjon.

 

Amennyiben szeretné Ön is biztos kezekben tudni esküvőjük szervezését, keressék fel Mészáros Barbarát a www.meszarosbarbara.hu oldalon, vagy Facebookon a megadott elérhetőségeken!

 

Hamarosan Március 15

nemzeti mécses

Idén is fantasztikus kedvezményekkel készülünk Önkormányzatoknak, Iskoláknak és Művelődési házaknak a nemzeti színű mécsesek, gyertyák és fáklyákkal kapcsolatban. A kampány március 1-én kezdődik, amennyiben Ön sem szeretne lemaradni róla, jelentkezzen ügyfélszolgálatunknál az info@gyertyaaruhaz.hu e-mail címen és a kampány kezdetekor értesíteni fogjuk és elküldjük a kampányoldal elérhetőségét is.

 

A Gyertya Áruház munkatársai sosem pihennek, bár lassan már karácsony, teljes gőzzel dolgozunk, hogy partnereink időben megkapják megrendeléseiket. Kereskedő partnereink találkozhatnak velünk a FLORA Hungária virágpiac 339, 340, 341, 596, 597 és 450-es standokon, ahol óriási választékkal várjuk őket.

 

 

 

Itt az idő, hogy tovább lépjen és ajándékait a mi segítségünkkel küldje ki! Ezt mindössze pár kattintással megteheti.

 

Hogy miért jó gyertyát ajándékozni?

  • ezotérikus
  • személyes, a gyertyák lángja mindig misztikus kapcsolatokat létesít
  • romantikus ugyanakkor elegáns
  • exkluzív
  • hasznos

hogyan-ajandek

 

Emlékezzen meg Ön is méltóképpen az 1956-as forradalomról október 21.-án. A forradalom 50. évfordulójára készített elképesztően látványos, megható és gondolatébresztő, a Szabadság, Szerelem c. film előzetesét megosztjuk most Önnel, ezzel is emlékezve a hősökre, akik életüket áldozták azért, hogy kiszabaduljunk az orosz elnyomás alól.

A filmben szereplő fáklyákat most Ön is megvásárolhatja ide kattintva: 1/2 órás Felvonulási fáklya
vagy tekintse meg többi nemzeti termékünket is ide kattintva!

 

Az idén szeptember 15. és 18. között első alkalommal Komáromban megrendezett Kreatív HUSK kiállításon cégünk is képviseltette magát, ahol bemutattuk az idei kollekciónkat a látogatóknak.

A kiállításra hozzávetőlegesen 10.000 látogatót vártak, akik megcsodálhatták a csaknem 320 magyar és szlovák gyártó sokszor elképesztő portékáit.

 

Egy jó recept a nyári kerti party szezonraVégre egy olyan nyár, ami korán kezdődött és többé kevésbé még az időjárás is hibátlannak mondható. Mindenki aki teheti hétvégén lemegy a Balatonra, vagy valamelyik tó partjára, hogy a tikkasztó hétvégi napokat valamennyire elviselhetővé tegye és egy kicsit kikapcsolódjon.

Ez így idáig teljesen rendben is van, de ha lemegyünk a nyaralónkba és már a vízpartról is hazamentünk mit is csinálhatunk? Erre adunk most egy nagyon jó tippet..